inspiratie persoonlijk

waarom ik niet stop met schrijven

23 juli 2018

Eerlijk is eerlijk, ik was van plan om te stoppen. Ik kwam na een half jaar negeren terug op mijn blog om de stekker er uit te trekken. Een half jaar niet geschreven, druk met mijn bedrijf en met het leven in het algemeen. Allerlei redenen dat ik geen aandacht meer heb besteed aan Project Overvloed. En om dan zo’n treurige verwaarloosde site in leven te houden is ook weer zo wat.

Maar toen gebeurde er opeens van alles. Ik had afgelopen weekend een paar mooie gesprekken met oude vrienden. Ik werd overspoeld door een een gevoel van dankbaarheid voor de mooie plek waar ik woon. Het heerlijke leven dat ik leef. Voor mijn bedrijf, de reizen die ik maak, mijn geweldige leraren.

En ik besefte: dat is de overvloed die ik zelf gecreëerd heb. Dit is het effect van groots durven dromen. Van het bewust kiezen van mijn gedachten. Van het steeds opnieuw luisteren naar mijn gevoel en de acties nemen die goed voelen.

Dagelijks schrijven maakt daar een groot verschil in. Elke dag besteed ik regelmatig bewust aandacht aan hoe ik erbij zit. Wat gaat er op een dieper niveau in me om? Wat moet ik onder ogen komen wat ik nog weg druk? Hoe wil ik me vandaag voelen? Wat zijn mijn intenties? Zonder dat schrijven verhuis ik zo weer terug naar mijn hoofd. Daarom krijgt het prioriteit en is het net zo’n gewoonte geworden als tandenpoetsen.

Maar ik zou daar nooit aan begonnen zijn als ik niet een paar inspirerende voorbeelden had gehad die me lieten zien hoe dat ‘intunen’ werkt. Welke prachtige dingen zij tot stand hebben gebracht door op een andere manier waar te nemen en te reageren. Door hun openhartigheid en motivatie ben ik in beweging gekomen.

En ik realiseerde me dit weekend: ik heb een verantwoordelijkheid hierin. Niet voor andermans levensgeluk, maar wel een verantwoordelijkheid ’to pay it forward’. Omdat anderen met hun schrijfsels en overpeinzingen mij zoveel hebben gebracht.

En omdat schrijven is wat ik het liefste doe, besefte ik dat ik daar vooral niet mee moet stoppen. Want wat je het meeste plezier geeft, brengt je in een state-of-mind die alles mogelijk maakt. En dat gun ik mezelf, maar ook iedereen die net zo zoekend is naar een sleutel voor een overvloedig leven als ik twee jaar geleden was.

Dus al inspireer ik maar één iemand die per ongeluk op mijn blog stuit, dan is dat al meer dan de moeite waard.

 

 

You Might Also Like

5 Reacties

 • Reply Peter 23 juli 2018 at 23:04

  Ik waardeer het dat je doorgaat met deze blog. Blijf vooral doen wat je het liefst doet, je formuleert de essentie heel treffend. Plezierig om te volgen en het nodigt uit tot reflectie.

  • Reply Petra 25 juli 2018 at 13:59

   Fijn om te horen, Peter, thanks!

 • Reply Astrid C. 5 augustus 2018 at 12:26

  Ik heb jouw blog nu pas ontdekt. Ben ik even blij dat je doorgaat met schrijven 🙂
  Ik denk dat je mij zeker inspireren zal.

  Vriendelijke groet, Astrid C.

 • Reply Annelies 20 augustus 2018 at 15:27

  Ik weet niet eens meer waar ik op googelde, maar kwam op jouw site terecht. Ik haak volledig bij je aan. Ga vooral door met schrijven. Niet alleen omdat je er talent voor hebt, maar omdat je er velen mee kan inspireren. Je staat bij mij in ieder geval bij “favorieten”.
  Hartelijke groet,
  Annelies

 • Reply marie 14 november 2018 at 15:51

  Ik stuitte vandaag ‘bij toeval’ op je blog. Het zou leuk zijn als je meer zou schrijven! Ik dacht veel aan je blog te kunnen hebben, maar voor nu moet ik het doen met je oude berichten.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.