inspiratie motivatie

kick-start 2017 met een persoonlijk mission statement

2 januari 2017

Na een paar weken vol familie, kerstdiners, champagne en oliebollen is het deze maandag weer back-to-business. Een nieuw jaar voelt voor mij altijd als een verse pagina van een nieuw schrift. De eerste productieve maandag van het nieuwe jaar voelt als de eerste regel die je extra netjes wilt schrijven.

Ook dit jaar had ik weer een uitgebreid lijstje met goede voornemens en ja, ook bij mij sneuvelen die vaak al in de tweede week van januari. Of al op de eerste nieuwjaarsborrel. Dit jaar heb ik het anders gedaan: ik heb geen losse voornemens opgeschreven (meer sporten, meer water drinken, minder snoepen, je kent het wel). Ik ben begonnen met mijn mission statement.

Missie

Het klinkt misschien wat bombasisch, maar in mijn mission statement schrijf ik op wat mijn levensmissie is en wat mijn motivatie is dat te doen. Een levensmissie lijkt iets wat in beton gebeiteld staat, maar ik probeer daar vooral losjes in te blijven. Er is nog een heel leven om het te finetunen of bij te slijpen. Dus de vraag is: wat is op dit moment mijn missie en waarom?

In mijn geval ziet dat er zo uit:

Mijn missie is om mensen te inspireren hun droomleven te creëren en het allerbeste uit zichzelf te halen. Ik doe dat door mijn ervaringen en concrete oefeningen te delen die leiden tot positieve actie. Mijn motivatie is dat ik een beweging in gang wil brengen die de wereld positief beïnvloedt. Mensen die hun allermooiste leven leven, maken de wereld een stukje bewuster en geïnspireerder. Daardoor ontstaat er meer onderlinge verbondenheid en vertrouwen in het goede.

Vervolgens vertaal ik dat naar de vraag hoe ik daar in 2017 aan wil bijdragen. Ik heb voor mezelf de volgende drie manieren uitgewerkt:

 • ik breng het zelf consequent in de praktijk zodat ik een levend voorbeeld ben van wat er mogelijk is
 • ik integreer mijn kennis in mijn coachingsprogramma’s
 • ik schrijf er over op mijn blog

De laatste stap is als het ware de vervanger van de traditionele goede voornemens: ik breng in kaart wat ik nodig heb om dit te realiseren. Het belangrijkste wat ik nodig heb is een gezond en fit lichaam, tijd voor reflectie en het boosten van mijn creativiteit.

 • Ik beweeg elke dag minstens een half uurtje in de buitenlucht om mijn lijf en hoofd fris te houden
 • Ik ruim dagelijks voor het slapen gaan een half uur in voor reflectie/meditatie/journaling
 • Ik bereid mijn maaltijden op zondag voor en vries porties in, zodat ik ook onderweg gezond eet
 • Wekelijks reserveer ik tijd voor inspiratie (naar een museum, op pad om te fotograferen of iets freubelen). Ik blokkeer het vooraf in mijn agenda onder het motto “Inspirational Friday” zodat het prioriteit krijgt boven andere dingen.

You Might Also Like

2 Reacties

 • Reply Anke 9 januari 2017 at 08:56

  Mooie insteek. Ik lees je stukjes graag en pik er iets van mee

  • Reply Petra 9 januari 2017 at 16:05

   Hoi Anke, dank je wel, dat vind leuk om te horen!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.