inspiratie

plukken

30 september 2016

Het lijkt in de lucht te hangen. Hoe langer ik me er in verdiep, des te vaker ik het op allerlei plekken tegen kom: mensen die bezig zijn met overvloed, artikelen over overvloed en zelfs bedrijven die overvloed als business model hebben.

Een paar jaar geleden las je veel over consuminderen, recycling en zelfvoorziening. Blogs, tijdschriften, tv programma’s, er ging geen dag voorbij of je kwam wel iets tegen wat er mee te maken had. Natuurlijk kwam dat ook door waar ik zelf op dat moment mee bezig was. Als je ergens zo gepassioneerd over bent dan zie je het opeens overal. Zonder dat je daar enige moeite voor hoeft te doen. Je krijgt gratis spullen aangeboden die je nét nodig had en mensen komen naar je toe om groentenplantjes, kleding of meubelstukken met je ruilen.

Je hoeft niet rijk te zijn om je rijk te voelen

Precies dat verschijnsel maakt dat het creëren van meer overvloed in je leven geen enorme moeite hoeft te kosten. Op het moment dat je je mindset naar overvloed weet te schakelen komt het letterlijk naar je toe. Het kan zo simpel beginnen als iedere dag even stil staan bij waar je dankbaar voor bent. Iedereen heeft overvloed in zijn leven, maar we nemen het vaak voor vanzelfsprekend. Dat heerlijke kopje koffie in het zonnetje aan de keukentafel, met je blote voeten in het gras lopen, de kleuren van een zonsondergang, de kat die vol overgave op je schoot ligt te spinnen: je hoeft niet rijk te zijn om je rijk te voelen.

Wonderbaarlijke dingen

Op het moment dat je dat gevoel van rijkdom in jezelf weet te activeren gebeuren er wonderbaarlijke dingen. Ten eerste leer je bewust te genieten van ieder moment. Zelfs als je hard aan het werk bent en normaal gesproken vooral stress zou ervaren. Daarnaast zal je merken dat alles je wat minder moeite gaat kosten. Je ervaart meer ‘flow’, lichtheid en vrolijkheid. Door dat gevoel verandert je uitstraling en trek je als vanzelf een ander soort mensen en situaties aan. Je zet als het ware een soort opwaartse spiraal in werking die onverwachte positieve dingen op je pad brengt.

Ik ervaar zelf dat, naarmate dat gevoel van overvloed mijn “nieuwe normaal” wordt, steeds meer vertrouwen ontstaat. Vertrouwen dat ook minder mooie dingen die met mij of om mij heen gebeuren goed komen. Ik heb geleerd om ook in woelige tijden dicht bij mijn gevoel te blijven, zonder me te laten overspoelen door wanhoop of hopeloosheid. Je stapt als het ware in het oog van de storm in plaats van vol mee te draaien in de wind.

Kortom, het hangt in de lucht en alles wat je hoeft te doen is het eruit plukken. Begin vóór alles met het ontwikkelen van een overvloedsmindset. De eenvoudigste manier is gewoonweg stil staan bij de kleine momenten waar je dankbaar voor bent. Dat is het vertrekpunt van een leven waarin je overvloed als vanzelf gaat aantrekken.

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.